Lideri koriste kogeneraciju

Najnoviji sistemi za simultanu proizvodnju električne i toplotne energije u jednom uređaju.

ENERBLU
COGENERATION

GRUPPO RIELLO ELETTRONICA

Enerblu kogeneracija, firma koja pripada grupaciji RIELLO ELETTRONICA, nudi široku gamu visoko efikasnih uređaja za kogeneraciju, postavljajući nove standarde kvaliteta i pouzdanosti, a u cilju uštede energije i održivosti.

Gama kogeneratora počinje od 20 kWe i ide do 4 MW, koristeći prirodni gas, tečni naftni gas, biogas i singas. Štaviše, na raspolaganju su i integrisana rešenja sa sistemom trigeneracije, koji se odnose na tehnologiju apsorpcije, kotlova na paru itd.

Šta je Kogeneracija?

Kogeneracija (CHP – Combined Heat & Power) je istovremena proizvodnja električne i toplotne energije (tople vode, pregrejane vode ili pare) generisane iz jednog izvora primarne energije.

Nedavna evolucija koncepta kogeneracije predstavlja „trigeneraciju“, koja se dobija povezivanjem kogeneracionog uređaja na apsorpcioni čiler, posebnu rashladnu procesnu mašinu. Takav sistem uzima toplotnu energiju na izlazu iz kogeneracione jedinice da proizvede hladnu vodu za potrebe klimatizacije u industrijskim procesima/proizvodnji. Svi ovi sistemi su danas tehnički usavršeni i pogodni za razne aplikacije.

Kontakt strana

Enerblu Micro Gas 20-100 kWe

Micro Gas 20-100 kWe

Visoko efikasni mali uređaji za kogeneraciju pogodni su za više aplikacija korisnicima u oblasti uslužnog sektora, male privrede i životne sredine; označen od strane Evropske unije za širenje kulture uštede energije i zaštite životne sredine.

REC2 je linija visoko efikasnih mikrokogeneratora koji koriste prirodni gas i TNG. Jedinice su pogodne za proizvodnju toplotne i električne energije. Njihova konfiguracija rada na malim brzinama garantuje dug životni rad za opremu. Kogeneratori sadrže endotermni motor povezan sa alternatorom, fiksiran na metalnoj osnovi sa anti-vibracionim osloncima.

Kontakt strana

Middle Gas 100-500 kWe

Kogeneracija sa mašinama srednje snage (100 do 500 kWe) su pogodne za tercijarne procese, proizvodnju kao i za procese grejanja. Veliki benefiti se ostvaruju uštedama ostvarenim u primarnoj energiji.

Koncept uređaja srednje kogeneracije, od 100 do 500 kWe je razvijen i standardizovan kao kontejnersko rešenje. Enerblu proizvodi izmenjivače toplote i kulere za svaku mašinu, dobijajući tako izuzetno efikasne i kompaktne proizvode.

Kontakt strana

Enerblu Medium Gas 100-500 kWe
Enerblu Big Gas 600+ kWe | Enerblu Cogeneration

Big Gas 600+ kWe

Mašine za kogeneraciju snage iznad 600 kWe, pogodne su za objekte koji zahtevaju kontinuiranu upotrebu toplotne i električne energije. Idealne za procesne industrije koje treba da smanje troškove proizvodnje gotovog proizvoda, kao i za velikim komplekse i industrijske gigante koji žele uštede u operativnim troškovima.

Opseg od 600 kWe CHP BIG do 4 MWe je razvijen i standardizovan kao kontejnersko rešenje, bilo da je reč o kogeneraciji ili trigeneraciji.

Kontakt strana

Biogas

Snaga CHP iz biogasa dobijenog iz tretmana otpadnih voda, tretmana otpada i iz stočarstva, ostvaruje se kroz procese anaerobne digestije, i predstavlja odličan način da se kombinuje poboljšanje usluga i ekonomske koristi koje proizilaze iz upotrebe obnovljivih izvora. Gama obuhvata snage od 60 kWe do 999 kWe, uz mogućnost, na zahtev, da se dostigne do 2 MWe.

Enerblu nudi kompletan asortiman kogeneracionih mašina na biogas u stanju da zadovolji sve zahteve iz sveta stočarstva, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sektora upravljanja otpadom (deponije). Sve CHP mašine biogasa imaju zvučnu izolaciju u oplati ili kontejneru, ali se mogu isporučiti i bez izolacije, spremne za instalaciju u namenskim prostorijama.

Kontakt strana

Pyro-gasification

Šta je Pyro-gasifikacija?

Najbolji način za eksploataciju drvnog otpada – biomase bez ugrožavanja okoline.

Piroliza i gasifikacija su hemijske reakcije koje su poznate već neko vreme, ali su bile ostavljene po strani u prošlosti u korist lako dostupnih fosilnih goriva. Ovi termohemijski procesi jednostavno transformišu toplotnu energiju koja se nalazi u drvenoj građi, gde je zarobljena u procesu fotosinteze hlorofila zajedno sa CO2.

Piro-gasifikacija, za razliku od sagorevanja, ne emituje CO2 u atmosferu, već ga skladišti u biocharu (drveni-bioćumur), veoma interesantnom nus-proizvodu za svet poljoprivrede. Proizvodnja bioćumur-a predstavlja jedan od najboljih aspekata ovog procesa, zajedno sa činjenicom da piro gasifikacija dovodi do značajnog smanjenja potrošnje biomase u poređenju sa količinom energije proizvedene.

NEKI OD DOSTUPNIH MODELA

Smart Solutions Pro obezbeđuje kompletan proces distribucije, projektovanja i ugradnje.

Svi modeli

SCAM T.P.E. rashladne kule

Smart Solutions Pro nudi široku gamu SCAM T.P.E. rashladnih kula, uključujući serije FEC, TAR, TAC, FAS/FASF, TRS kao i CCT hladnjake. Kontaktirajte nas za više informacija o proizvodima.
Svi modeli

NAŠI PARTNERI

Ponosno predstavljamo naše partnere. Trenutno poslujemo na teritoriji Srbije i Crne Gore gde nudimo niz rešenja za toplotne i rashladne sisteme. Čiste energije i visoka energetska efikasnost su naš glavni prioritet.

Jeste li spremni za budućnost?