CENTRIFUGALNI SEPARATORI

Smart Solutions Pro je generalni zastupnik za poznate PIERALISI centrifugalne separatore. Pieralisi centrifugalna sila se tokom godina pokazala kao optimalno rešenje u raznim prehrambenim i industrijskim proizvodnjama.

Pieralisi nudi rešenja za bilo koji tehnološki proces odvajanja čvrstog od tečnog, kao i odvajanja čvrsto-tečno-tečno, kroz svoje centrifugalne separatore koji nalaze primenu u širokom broju aplikacija sa velikim rasponom protoka.

GRUPPO PIERALISI

Centrifugalni dekanteri

Visoko efikasna mašina – centrifugalni dekanter uspešno rešava problem separacije velikog procenta čvrste materije iz raznih vrsta tečnosti. Visoke performanse se odnose ne samo na radne parametre već i na sastav smeša, gustinu i viskozitet različitih faza, velike gustine i veličine čestica.

Unutrašnja centrifugalna sila je rezultat brzine rotacije posude velikog prečnika. Dekanter pokreće elektro motor povezan preko prenosnog pojasa sa horizontalnim vratilom posude. Proizvod ulazi kroz dozirnu cev u centar posude, ubrzava i biva primoran da se odvoji u svoje pojedinačne faze.

Odvojena tečna faza se istiskuje iz rotirajuće posude putem posebnog uređaja na jednoj strani posude. Dehidrirana čvrsta faza, prikupljena na unutrašnjim zidovima posude, transportuje se rotiranjem i na taj način se konstantno prazni na suprotnoj strani u odnosu na tečnosti.

Pogledajte brošuru

Oblasti primene

Pieralisi oprema se široko koristi u raznim industrijskim oblastima: zaštite životne sredine, hemijske industrije, mineralnih goriva i ulja, prehrambenoj industriji, industriji pića, reciklaži, oleo-hemijskoj, proizvodima životinjskog porekla, mleka i mlečnih proizvoda.

Kontakt strana

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/5/4/smartsolutions-pro.com/httpd.www/wp-content/plugins/unicon-core/inc/visualcomposer/vc_templates/vc_row.php on line 61

Centrifugalni separatori

Vertikalni separatori rade po principu duplog efekta postignutog uparivanjem centrifugalne sile (u opsegu od 9000- 10000xG) sa odgovarajućim štapom diskova (sa stotinama ploča).

Rotacija se vrši pomoću elektro motora povezanog prenosnim pojasom sa vertikalnom osovinom separatora, na kojoj je montirana posuda. Čvrste materije se hvataju na diskove i sakupljaju u rezervoaru za čvrste materije koja se nalazi na obodu posude.

Dve čiste tečne faze mogu biti ispuštene gravitacijom ili izvučene iz rotirajuće posude pomoću ugrađene centripetalne pumpe. Konfiguracija tečnih ostataka kao i dizajn diskova se mogu definisati prema specifičnim zahtevima svake faze procesa.

Pogledajte brošuru

Kontakt strana

Pieralisi Centrifugal Separators - Smart Solutions Pro

Ostali proizvodi

Pieralisi FP automatska jedinica za pripremu polielektrolitnih rešenja.

Sa radnim pritiskom vode ne manjim od 2,5 bara, Pieralisi ima tri modela iz ove serije:
FP 700 sa ukupnom visinom [mm] 1380, FP 1700 sa ukupnom visinom [mm] 1630, i FP 5000 sa ukupnom visinom [mm] 1880.

Detaljni tehnički katalozi koji sadrže karakteristike, dimenzije i podatke o performansama su dostupni. Molimo Vas da nas kontaktirate.

Svi separatori

Dostupni modeli

Smart Solutions Pro obezbeđuje kompletan proces distribucije, projektovanja i ugradnje.

Centrifugalni separatori

EKOLOGIJA NA PRVOM MESTU

Smart Solutions Pro je kompanija posvećena zaštiti životne sredine i očuvanju prirode u njenom savršenom obliku. Konstantno radimo na ponudi samo najboljih, najproduktivnijih i ekološki prihvatljivih proizvoda.

O nama

Naši partneri

S ponosom predstavljamo naše partnere. Trenutno poslujemo na teritoriji Srbije i Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Makedonije. Nudimo širok spektar proizvoda za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju. Zaštita životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora su naš prioritet.

Jeste li spremni za budućnost?